MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
175 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı bal
350 gr. yulaf ezmesi
50 gr. fındık
50 gr. ceviz
125 gr. kabuklu kabak çekirdeği
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin. Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm. olacak şekilde tepsiye yayın. 180 dereceli fırında altın sarısı olana dek 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder