Biber Soslu Biftek

MALZEMELER
• 8 biftek
• 2 yeşil dolmalık biber
• 1 acı çarliston biber
• 1 tatlı kaşığı acı sos
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1 kuru soğan
• 4-5 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
• Bir tatlı kaşığı kadar taze çekilmiş karabiber
• 2-3 taze biberiye dalı
• Ayrıca yeteri kadar zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Biftekleri yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulayın. Geniş kapaklı bir buzdolabı kabına yan yana sıralayın. Biberleri yıkayıp dörde bölün, tohumlarını çıkartıp blender kasesine atın. Dolmalık biber, yeşil biber, kuru soğan, acısso, zeytinyağı ve tuzu atıp blerderdan geçirin. Bifteklerin üzerine taze karabiber ve tuz serpip biraz zeytinyağ gezdirin hazırladığınız biberli sosu üzerine döküp her tarafının güzelce sosun altında kaldığından emin olun. Kabuklarını soyup hafifçe ezdiğiniz sarımsaklarıda aralara serpip biberiye dallarını aralara yerleştirin. Etlerin üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 6 ile 8 saat arası dinlendirin. Bu sürenin sonunda geniş derinliği olan bir dökme demir tavada (veya uygun her zaman kullandığınız ızgara tavası) önce 3 dakika kadar yüksek ateşte, daha sonra altını kısıp etler yeteri kadar pişene kadar alt üst pişirin. Sıcak olarak kızarmış ekmek ve salata ile servis yapın.

Not: Etlere arzu ederseniz bir tatlı kaşığı kırmızı şarap ekleyebilirsiniz. Etleri pişirirken tavada kalan sosu bir kaşık yardımıyla ara sıra etlerin üzerinde gezdirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder