Bulgurlu Köfte

MALZEMELER
• Yarım kilo kıyma
• 1 kuru soğan
• 1 çay bardağı bulgur
• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
• Karabiber, tuz ve kırmızı biber
• Yeteri kadar tuz
• 1 çay kaşığı kuru nane
• Kızartmak için yeteri kadar un ve sıvıyağ
• Servis için yoğurt


HAZIRLANIŞI
Bulguru on dakika kadar ılık suda bekletip, suyunu süzün ve yoğurtla iyice karıştırın. Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, biraz karabiber ve tuz ilave edip hamur gibi yoğurun. Küçük parçalar koparıp misket büyüklüğünde yuvarlayın. Derin bir kaba un ve biraz tuz koyup köfteleri içinde harmanlayın. Bir tavada sıvıyağı ısıtıp fazla ununu serptiğiniz köfteleri alt üst kızartın. Köfteleri geniş bir servis tabağına alıp çırpılmış yoğurt gezdirip üzerine nane serpip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder