Fındık Karamelli Çikolatalı Pasta


Malzemeler :
1 Pasta Keki
1 Paket Kremşanti
1,5 Su B. Süt

Ara Katlar İçin:
Parça Çikolata

Islatmak İçin:
Marmelat

Üzeri İçin:
1 Su B. Tozşeker
1 Su B. Fındık
1 Çay B. Şekersiz Krema



Hazırlanışı
Bir kasede toz kremşantiyi sütle iyice çırpın. Pasta çemberinin içine bir kat keki koyun. Üzerine marmelatı ve daha sonra kremşantiyi sürün.
Biraz parça çikolata serpin. İkinci kat pasta kekini koyun tekrar marmelat ve şanti sürün. Üstüne parça çikolata serpin. En üst katını koyarken kekin iç tarafı yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Marmelatını sürün.
Dolapta 1-2 saat bekletin.Küçük bir tavada önce şekeri eritin, sonra fındıkları ekleyin ve karıştırın. Karamelin püf noktası aşırı derecede yakmayın. Kahverengi olması yeterli.
Şekersiz kremayı da döküp karıştırın ve altını kapatın. Dolaptan aldığınız kekin üzerine karamel sıcakken dökün. Çemberi çıkarın. Kenarlarını krem şantiyle süsleyin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder