Fırında Ton Balığı
Malzemeler :
Yarım Ton Balığı
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Salatası İçin:
Kıvırcık
Turp
Kırmızı Soğan
Taze Nane
Taze Soğan
Limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Fırın tepsisine piyaz doğranmış soğan, havuç ve defne yaprağını balığın tam altına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine balığı oturtun. Dilerseniz balığı dilimleyerek de koyabilirsiniz.
Tuzunu ve baharatlarını dökün. Dilimlenmiş yeşil limonu balığın üzerine dizin ve zeytinyağını dökün. İsteğe göre sarımsak da koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Üzeri yanmaması için yağlı kağıtla örtebilirsiniz. Salata malzemelerini karıştırın ve geniş bir servis tepsisinin kenarına yerleştirin. Tepsinin ortasına pişirmiş olduğunuz balığı koyarak servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
DENİZ ÜRÜNLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder