Havuç Beğendili Kebap

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 kg. dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 defne yaprağı
1 adet soğan
2 adet domates
Tuz, karabiber, kekik
8 havuç
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, muskat



HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince rendeleyelim. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp soğan ve kuşbaşı eti ilave ederek kavuralım. Rengi koyulaşınca rendelenmiş domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim. Etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ederek tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte en az 1 saat kadar etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. (Dilerseniz düdüklü tencerede etleri önceden haşlayabilirsiniz.) Havuçları temizleyip yıkayalım ve tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayalım. Suyunu süzüp rendeleyelim veya püre haline getirelim. Tencerede margarini eritip unu ekleyerek pembeleştirelim. Sütü yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir sos elde edinceye kadar karıştıralım. Rendelenmiş havuç, kaşar peyniri rendesi, tuz, karabiber ve muskadı ekleyelim. Eti ve havuç beğendiyi servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder