KAPARİLİ BALIK

Her bölgede farklı işlem gören kapari İspanya’da önce kurutulur. Ben ise size evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz salamura tarifi vermek istiyorum. Kapari tohumlarını ocak ya da şubat ayı gibi ekerseniz mayıs ayında tomurcuklarını vermeye başlayacaktır.
Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde doğal olarak yetişen, dikenli, bir çeşit çalı olan kaparinin köklerinin toprak altında 30-40 metreye kadar uzanıyor. Bu nedenle erozyonu önlemek amacıyla da kullanılıyor. Toprak açısından çok da seçici olmayan bu bitki, deprem bölgelerinde bazı uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Kapari çiçeğinden yapılan salamuralarsa bir çok deniz mahsullü ve kırmızı etli fırın yemeklerinize hafif ekşi tadıyla farklı bir lezzet katacaktır. Bu gün verdiğim tarif ise sadece on dakikanızı ayıracağınız pratik ve lezzetli bir balık yemeği.


Malzemeler
• 1 kilo beyaz etli balık fileto
• 1 ince dilimlenmiş limon
• 1 yemek kaşığı kapari
• 1 büyük beyaz soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım demet kıyılmış maydanoz
• Tuz ve karabiber
• 3-4 taze defne yaprağı


Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın. Balık filetolarını bol suyla iyice yıkayıp kevgire koyun. Balık filetolarını üzerine damak zevkinize göre karabiber ve tercihen kaya tuzu ekleyip hafifçe ovuşturun. Isıya dayanıklı bir fırın kabına balıkları yerleştirin. Üzerine sırasıyla soğan halkaları, limon, maydanoz ve kapariyi ekleyip zeytinyağını tepsinin üzerinde gezdirin. Sıcak fırında yaklaşık 25 dakika pişirdiğiniz balık filetolarını salataya birlikte servis edin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder