Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı
Malzemeler :
3 Su B. Söke Un
125 Gr. Tereyağı
1 Yumurta
Aldığı Kadar Su
1 Çimdik Tuz
Ara Katları İçin:
2 Çorba K. Yumuşak Margarin
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Şeker
3,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı.
Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun. Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun.
Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın. Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın.Üstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın.
Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin. üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin. Kızartma yağında kızartın. Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin.
Alıntıdır.
Etiketler:
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder