Kazayaklı Mihaliç Peynirli Tepsi Böreği
Malzemeler :
5 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Su B. Yoğurt
1 Çay B. Mısırözü Yağı
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
İç Harcı İçin:
1 Kg. Kazayağı
3 Soğan
125 Gr. Mihaliç Peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Yumurta
Hazırlanışı
Unu, mayayı, tuzu karıştırma kabına koyup karıştırın ve ortasında bir havuz oluşturun. Ortaya yoğurdu ve sıvıyağı dökün. Su ekleyin ve ortasından karıştırmaya başlayın. Biraz daha su ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamuru ikiye bölün ve unlayarak açın. Yağladığınız tepsiye serin.
İç harcını hazırlamak için; soğanları doğrayın. Vog tavada yağla soğanı kavurun. Kazayaklarını doğrayın.
Tavaya ekleyin ve karıştırın. Hamurun üzerine hazırladığınız içi yayın. Rendelenmiş peyniri de dökün. Diğer hamurla üstünü kapatın.
Kenarlarını burarak kapatın. Yumurtayı çırpın ve üzerine iyice sürün. Mayalı hamur olduğu için bir süre bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
BÖREKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder