Kurutlu Buğday Çorbası


Malzemeler :
1 Su B. Buğday
3 Adet Kurut
1 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Tereyağı
1 Soğan
1 Tutam Tarhun
Tuz
Su


Hazırlanışı
Büyük bir kasede kurutu üzerine kaynar su dökerek ıslatın. İyice ezdikten sonra üzerine 1 çorba kaşığı un koyarak çırpın ve kıvamı yumuşatın. Tencerede tereyağını ve soğanı kavurun.
Ayrı bir kapta buğdayı haşlayın. Haşlamış olduğunuz buğdayı kurutun içine katın. Suyunu ve tuzunu ayarladıktan sonra tencereye boşaltın.
Çorba kaynadıktan sonra üzerine doğranmış tarhunu, naneyi ve pul biberi koyun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder