
Malzemeler :
3 Su B. Söke Un
125 Gr. Tereyağı
2 Yumurta
1 Su B. Pudra Şekeri
1 P. Vanilya
1 Çay K. Kabartma Tozu
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Ayva Marmelatı
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın. Üzerine pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek harmanlayın. Ardından üzerine yumurta ve tereyağını da ekleyerek hamuru yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan çember yardımı ile taban için ve üzeri için yuvarlaklar kesin. Üzeri için kestiğiniz hamurların ortasından kurabiye kalıbı yardımı ile elma şekli çıkarın. Şekilli hamurları tabanların üzerine yerleştirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecede kurabiyeleri pişirin.
Pişen kurabiyelerin üzerini pudra şekeri ile kapladıktan sonra şekilli orta kısımlarını marmelat ile doldurun.
Alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder