Perde Pilavı
Malzemeler :
3 Su B. Pirinç
1 Su B. Badem
2 Çorba K. Tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk Suyu
Tavuk Eti
Hamuru İçin:
3 Su B. Söke Un
3 Yumurta
100 Gr. Tereyağı
Yoğurt
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci ıslayın. Pilav tenceresine önce sıvıyağ ve tereyağı koyun ardından pirinci ve bademi de ekleyip biraz kavurun. Tuzunu ekledikten sonra haşladığımız tavuğun suyunu da koyun ve biraz karıştırıp kapağını kapatın.
Hamuru hazırlarken; karıştırma kabına unu koyun ortasına tereyağı koyun. İçine yumurtaları kırıp tuzu ekleyin. İsteğe göre hamurun biraz kıtır olması için 1 tatlı kaşığı yoğurt koyabilirsiniz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru unlayıp yuvarlak şekilde açın. Bir parçasını kapak yapmak için ayırın. Önceden tereyağıyla yağlanan tencerenin zeminine bademleri yerleştirin. Açtığınız hamuru katlayarak tencereye açın ve güzelce yerleştirin.
Dinlendirilen pilavın içine didilmiş tavuğu, karabiberi ve isteğe göre baharatları koyun. İyice karıştırın ve hamurla kapladığınız tencereye boşaltın. Bir parça ayırdığımız hamuru da açarak tencerenin üstünü kapatın. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
PİLAV - BULGUR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder