4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 20 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 1 paket erişte (burgu ya da boru makarna da kullanabilirsiniz)
* 100 gr. dana salam (yaklaşık 15 yuvarlak dilim)
* 8-10 adet çekirdeksiz yeşil zeytin (dilimlenmiş file zeytin de kullanabilirsiniz)
Beşamel sos için;
* 25 gr. bitkisel margarin (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
* 1 tepeleme yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı makarna haşlama suyu
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş sert beyaz peynir
* 4 çay kaşığı kuru fesleğen, kuru nane
YAPILIŞI
Salamları kibrit çöpü şeklinde ya da tavla zarı formunda doğrayın. Yeşil zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp ince halkalar halinde dilimleyin (çekirdeksiz dilimlenmiş hazır zeytin de kullanabilirsiniz). Diğer taraftan, makarnayı 15 su bardağı kaynar suda (suya 2 çay kaşığı tuz atmayı unutmayın) 10-12 dakika kadar haşlayıp süzün. Makarnayı haşladığınız sudan bir su bardağı kadar ayırmayı ihmal etmeyin. Süzülen makarnayı aynı tencereye aktarın. Beşamel sosu hazırlamak için; margarini küçük bir tencereye (derin wok tavası kullanmanızı tavsiye ederim) koyup orta ısılı ateşte eritin. Unu hemen tencereye aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun. Sütü ve makarna suyunu da tencereye hemen ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Sos kaynamaya başlayınca, tuz, karabiber, fesleğen ve naneyi serpip ocaktan alın. Doğranmış salamları ve zeytinleri de ilave ettikten sonra sosu makarnanın üzerine aktarın. Son olarak rendelenmiş beyaz peyniri de serpiştirin ve karıştırıp servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder