Sivas Etli Ekmek


Malzemeler :
Hamuru İçin:
5 Su B. Söke Un
Yarım Paket Yaşmaya
1 Tatlı K. Tuz
Su

İç Harcı İçin:
300 Gr. Kıyma
3 Soğan
1 Su B. Domates Püresi
2 Çorba K. Biber Püresi
Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber



Hazırlanışı
Geniş karıştırma kabına unu, ortasına mayayı koyun. Tuzu kenarlara serpin. Mayayı ortada hafif ezin biraz su ekleyin ve ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın. Hamur kıvama gelince üzerini hafif unlayarak mayalanmaya bırakın.
İç harcı hazırlarken; soğanları ve maydanozu oğrayın.
Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, maydanozu, domates ve biber pürelerini, karabiberi ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru 6-7 bezeye ayırın. Bezeler biraz büyük olmalı. Unlayarak ince uzun şekilde açın. Yağlanmış tepsiye açılan hamuru serip iç harcı tamamına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder