Yoğurtlu Börek


Malzemeler :
5 Su B. Un
3 Çorba K. Zeytinyağı
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Su

Arakatları İçin:
Sıvıyağ

İç Harcı İçin:
2 Yumurta
1 Kase Yoğurt
200 Gr. Beyaz Peynir
1 Çay B. Sıvıyağ



Hazırlanışı
Geniş bir kabın içindeki unun üzerine sıvıyağ döküyoruz. İçine ılık su ve tuzu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
İç harcı için, bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, peynirleri ve yağı koyup karıştırıyoruz. Hamuru dört parçaya bölüp elimizle yuvarlayarak uzatıyoruz.
Her bir parçayı beşe bölerek bütün parçaları yuvarlıyoruz.(böylelikle 20 beze elde ediyoruz.) Unladığımız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde hamurlarımızı açıyoruz.
Açtığımız hamurların aralarına yağ dökerek beş parça hamuru üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Böylece 4 tane 5 katlı hamur elde ediyoruz. Tepsimizi yağlayarak açtığımız beşli hamurlardan birini koyup iç harcından döküyoruz. 4 hamuru aralarına iç harç dökerek tepsiye yerleştirdikten sonra en üste kurumasın diye sıvıyağ döküp elimizle yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder