Zeytinyağlı Kereviz

MALZEMELER(3 kişilik)
3 adet kereviz
3 adet patates
3 adet havuç
16 adet arpacık soğan
1 adet limon
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı toz şeker, tuz
Yarım demet dereotu
6 çorba kaşığı bezelye



HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyalım. Ortasından ikiye bölüp hemen limonlayalım. Unu, iki limonun suyunu, suyu, yağı bir kapta iyice karıştıralım. Kerevizleri tencereye koyalım. Havucu, soğanı, tuzu, şekeri ilave ettikten sonra yapmış olduğumuz sosu kerevizlerin üzerine dökelim. Kaynamaya bırakalım. Kaynattıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım. Havuçlar pişmek üzereyken patatesi ilave edelim. Patates pişince soğumaya bırakalım. Dereotu ve bezelye ile soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder