Ayvalı Tavuk Tarifi

MALZEMELER
• 1 ayva
• 4 dilim tavuk göğüs eti
• 1 limon suyu
• 2 kesme şeker
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 1 çay bardağı su
• 10-15 arpacık soğanı
• 1 tatlı kaşığı Antep fıstığı (kabuksuz ve tuzsuz)
• 1-2 karanfil
• 2 defne yaprağı
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı



HAZIRLANIŞI
Ayvanın kabuklarını soyup ince olarak dilimleyin. Tavuk etlerini ince olarak dövüp ikiye kesin ve toplam 8 parça tavuk eti elde edin. Arpacık soğanlarını sıcak suda tutup kabuklarını çıkartın. Bir tavada arpacık soğanını sıvıyağda soteleyin. Üzerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavuk etlerini şekeri, ayvayı, defne ve karanfil yaprakları ile mısır nişastasını erittiğiniz suyu ve fıstıkları ekleyin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp üzerine serpiştirin ve kısık ateşte 35-40 dakika pişirip servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder