Belibağlı

MALZEMELER
• 7-8 adet orta boy yeşil dolmalık kabak
• 400 gr az yağlı dana kıyma
• 1 demet dereotu
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar
• 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;
• ½ su bardağı sıvıyağ



YAPILIŞI
Kabakların ince olanları seçilir. Üzerleri tırtıklı bıçakla hafifçe kazınır. ıçleri dolma oyacağı yardımıyla oyulur. Yıkanıp kağıt havluyla iyice kurulanır. Sıvıyağ tavaya aktarılıp kızdırılır. Oyulmuş kabaklar kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
Diğer taraftan, kıyma ve zeytinyağı tencereye aktarılıp karıştırılır. Tuz, yenibahar ve karabiber eklenip 5-6 dakika kadar kavrulur. Üzerine incecik kıyılmış dereotu, maydanoz ve kırmızı pul biber ilave edilip karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
Kızarmış kabakların içi kavrulmuş kıyma ile doldurulur. Kabaklar geniş bir tencereye yatay vaziyette yerleştirilir. Üzerlerine 3 su bardağı kaynar su gezdirilir. Porselen bir tabak kapak gibi kabakların üzerine kapatılır.
Kısık ateşte, 25 dakika pişirilip ocaktan alınır. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir ve mutlaka pirinç pilavıyla servise sunulur.
Not: ıstenirse kabakların ağız kısmı domates dilimleriyle kapatılabilir.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder