MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
Yarım kg. muz
Yarım litre süt
Yarım kg. bisküvi
5 çorba kaşığı pudra şekeri
Sos için:
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı sıcak su
Süslemek için:
İri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı krema
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri kırın. Yarım litre sütü ılıtıp pudra şekerini ilave edin. Ilık şekerli sütü bisküvilerin üzerine boşaltıp bisküvileri çatalla ezin. Muzları dilimleyip, bisküvi karışımına ekleyin ve çatal yardımıyla ezin. Bisküvi karışımının muzla iyice bütünleşmesini sağlayın. Bir kalıba temiz bir naylonu ya da streç folyoyu serin. İçine bisküvi pastası harcını boşaltın. Kaşıkla iyice bastırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Bu arada çikolata sosunu hazırlayın. Yumurtalarla toz şekeri çırpın. Ayrı bir kapta kakaolu bisküviye sıcak suyu kakaoyu ekleyip, ezin. Yumurtaları kremayı da ekleyip mikserle çırpın. Bisküvi pastasını dolaptan çıkarıp ters çevirin. Üzerindeki naylonu alıp pastayı dilimleyin. Dilimlerin üzerine sos, krema, muz dilimleri ve arzuya göre iri dövülmüş ceviz serpiştirip, servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder