MALZEMELER
• 8 sakız enginarı
• 8 taze soğan
• 10-12 arpacık soğan
• 500 gr. kuşbaşı yağsız kuzu eti veya kuzu incik
• 2 yemek kaşığı un
• 2 limon
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyip dörde bölüp, limonlu unlu suda bekletin. Arpacık soğanlarını temizleyip bütün olarak zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
Arpacık soğanlarının içine kuzu etlerini alı, biraz kavurun. Kapağını kapatıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Taze soğanları temizleyip verevine 2’şer cm uzunluğunda kesip hazırlayın. Enginarları limonlu sudan 1 çay bardağını, taze soğanları etin içine atın ve tuzunu koyup yarım saat pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder