Fesleğenli Tavuk Tarifi

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 parça tavuk göğüs fileto
1 orta boy soğan
4 adet domates
1 çorba kaşığı kapari
1 demet fesleğen
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Tavuk filetoları yıkayıp kağıt havluya kurulayalım. Orta boy bir tavada zeytinyağını kızdıralım. Tavukları tuz ve karabibere bulayalım ve kızgın yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartalım. Kağıt bir havluyla fazla yağlarını alalım ve bir kenarda bekletelim. Soğanı kıyalım, tavukları kızarttığımız yağın içerisinde soteleyelim. Domatesleri küp küp doğrayıp soğanlara ilave edelim. Kaparileri ekleyelim. Tüm karışımı, domatesler iyice suyunu verene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirelim. İnce kıyılmış fesleğeni ilave edelim. Tavuk filetoları tavaya geri koyalım ve sosta iyice karışmalarını sağlayalım. Yaklaşık iki dakika daha pişirdikten sonra ateşten alalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder