Fındıkpare Tarifi


Malzemeler :
3 Su B. Söke Un
3 Yumurta
200 Gr. Margarin
1 Su B. Pudra Şekeri
1 Su B. Toz Fındık
4 Çorba K. İrmik
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Toz Şeker
4 Su B. Su
1 Dilim Limon



Hazırlanışı
Karıştırma kabına margarini koyun ve elinizle ezin. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın. Üzerine irmiği iki yumurtayı ve bir yumurtanın akını, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu koyun.
Karıştırın ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp önce yumurtanın sarısına ardından fındığa batırın. Yağlanmış tepsiye dizin.
180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve bir dilim limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız tatlıya sıcak şerbeti dökün (ikisi de sıcak olmalı) ve üzerini tepsiyle kapatın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder