MALZEMELER
• 4 levrek fileto(2 balıktan)
• 1 çay kaşığı kişniş
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Yarım çay kaşığı kimyon
• Yeteri kadar tuz
• 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı
• 100 gr. krema
• 2 beyaz soğan
HAZIRLANIŞI
Balık etlerini yıkayıp süzgüye alın. Bir kapta tüm baharatları karıştırıp krema ekleyip iyice çırpın. Beyaz soğanı piyazlık ince olarak doğrayıp zeytinyağı ve biraz tuz ile harmanlayın. Kısık ateşte tavada biraz soteleyin. Dikkat edin kavrulmasın. Dört adet balıkları sarabilecek büyüklükte yağlı kağıt hazırlayın. Tam ortasına balıkları ayrı ayrı yerleştirin. Baharatlı krema karışımını dikkatlice tüm yüzeyini kaplayacak şekilde paylaştırın. Üzerlerine soğanı paylaştırıp bohça gibi kapatıp uçlarını sabitleyin. 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder