MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz fındık
1 adet yumurta
100 gr. margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Fıstıklı harç için:
1 su bardağı yeşil toz fıstık
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alın. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırın. Unu, toz fındığı, kabartma tozunu, pudra şekerini de ekleyip karıştırarak hamurunuzu hazırlayın. Hamur, kulak memesi kıvamından biraz daha sert olmalı. İstediğiniz kalıplara elinizle paylaştırıp yerleştirin ve fırın tepsisine dizin. Bir kaba toz yeşil fıstığı, toz fındığı, pudra şekerini koyup karıştırdıktan sonra, yumurtanın akını ekleyip tekrar karıştırın. Şanti torbasına tırtıklı uç takıp, fıstıklı harcı içine doldurup, kalıpların içindeki hamura desenli olarak sıkın. Isıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kalıplardan çıkartıp, servis tabağına dizerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder