Hurmalı Tart Tarifi

MALZEMELER
Unlu karışım için:
• 100 gr. un
• 100 gr. kepekli un
• 50 gr. esmer şeker
• 20 paket vanilyalı şeker
• 10 gr karbonat
• Bir tutam tuz
• 5 gr karanfil tozu
• 5gr. zencefil
• 5gr. tarçın

Diğer malzemeler
• 100 gr. tereyağı
• 100 gr. krema
• 2 yemek kaşığı bal
• 2 yumurta
• 100-150 gr. kadar çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış hurma




HAZIRLANIŞI
Fırını 175 derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp hazırlayın. Kuru malzemeyi bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta da süt, pekmez, yumurta tereyağı ve hurmayı karıştırın. Unlu karışımı diğer malzemenin üzerine aktarıp, malzemeler hafifçe birbirine karışıp, nemlenene kadar karıştırın. Kalıba boşaltıp 45 dk. pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip, kalıptan çıkarın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder