Kerevizli Ekşili Köfte Tarifi

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
500 gr. az yağlı kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 soğan
2 patates
3 yemek kaşığı un
2 kereviz
2 havuç
5-6 su bardağı su
4 dal dereotu

Terbiyesi için:
1 yumurta
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Bulguru ayıklayıp yıkayalım ve suyunu süzelim. Soğanı ince ince rendeleyelim. Kıyma, bulgur, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp köfte hamurunu yoğuralım. Unu geniş yuvarlak tepsiye yayalım. Elimizi suyla ıslatıp köfte hamurundan ufak parçalar alalım ve iki avucumuzla minik köfteler yuvarlayalım. Unlu tepsi üzerine dizelim. Sonra tepsiyi sallayarak köftelerin her tarafının iyice unlanmasını sağlayalım. Kereviz, havuç ve patatesleri soyalım. Kerevizleri limonla ovalayalım. Hepsini ufak küpler halinde doğrayalım. Tencerede 5-6 su bardağı suyu kaynatıp köfteleri ve sebzeleri ilave edelim. Kaynayınca ateşi iyice kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumurta sarısı ve limon suyunu küçük bir kasede çırpalım. Yemeğin suyundan kaşık kaşık ekleyerek terbiyeyi ılıtalım. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş yemeğe ekleyelim. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder