Lorlu Kaşarlı Börek

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
2 su bardağı un
150 gr. orkide margarin
150 gr. kaşar peyniri
4 yumurta
1 su bardağı süt
4 sosis
200 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
1 çay bardağı unu ayırın, kalan unun ortasını çukurlaştırıp margarin, 1 yumurta, tuz ve ılık suyla yoğurarak hamur yapın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tepsiyi yağlayın. Peyniri küp küp doğrayın. Sosisleri robottan geçirin. 2 kaşık yağla sosisleri bir tavada sote edin. Ayırdığınız unu yumurta sarılarıyla çırpın. Bu karışıma azar azar süt döküp, çırpmaya devam edin. İçine tuz ve karabiber koyun. Yumurta aklarını çırparak kar haline getirip, hazırladığınız karışıma azar azar ilave edin. Dinlenmiş hamuru merdane ile açıp tepsiye yayın. Üzerine kavrulmuş sosis, küp küp doğranmış kaşar peyniri, en üste de yumurta aklarıyla hazırladığınız karışımı koyun. 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder