Nardanaşı

Köfte harcı için;
• 1,5 su bardağı ince bulgur
• 1 su bardağı ince dövme (simit)
• 1 kahve fincanı irmik
• 250 gr az yağlı kıyma (isteğe bağlı)
• 1 yemek kaşığı kişniş
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu veya koyun eti
• 4 su bardağı su

Çorbası için;
• 2 baş soğan
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• Yarım çay bardağı nar ekşisi



YAPILIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine ince bulgur, simit de denilen ince dövme eklenir. Üzerine 2,5-3 bardak kadar sıcak su gezdirilip 15-20 dakika kadar bekletilir. Kabaran ve yumuşayan bulgur ve simidin üzerine kişniş, tuz ve isteğe göre kıyma da ilave edilerek iyice yoğrulur.
Köfte kıvamındaki harçtan parçalar koparılarak irice fındık köfteler hazırlanır ve kızgın yağda 2-3 dakika çevrilerek kızartılır. El kevgiriyle bir tabağa alınan köfteler bir kenarda bekletilir.
Öte yandan bir tencereye konulan et, 5-6 dakika karıştırılarak kavrulur ve üstüne çıkacak kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakılır.
Bir başka tencereye konulan yağa, haşlanıp iyice yumuşayan etler suyundan süzdürülerek ve 5-6 dakika kavrulduktan sonra içine ince kıyılmış soğan ilave edilir.
Soğanlar sararınca salça katılır ve 4 bardak su ile nar ekşisi katılır. Yemeğin suyu kaynayınca daha önceden kızartılmış köfteler de eklenerek 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder