Pasta Hüzzam Sevda Tarifi

Kek için;
• 3 adet yumurta
• 2 çay fincanı tozşeker
• 3 çay fincanı un
• 1 çay kaşığı vanilya

ıçinin kreması için;
• 1 paket toz kremşanti (kremşantinin 2 poşeti de kullanılacak)
• 1 su bardağı süt
• 1 çay bardağı çekilmiş fındık
• 1 çay bardağı çekilmiş Antepfıstığı
• 1 çay bardağı damla çikolata
• 1 çay bardağı meyve şekerlemesi (herhangi bir tür meyve şekerlemesi kullanabilirsiniz)

Üst krema için;
• 2 su bardağı su
• 6 yemek kaşığı tozşeker
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 yemek kaşığı neskafe



YAPILIŞI
Pastada kullanacağımız iki adet keki hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine tozşekeri ekleyin.
Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpıp vanilya ve unu ilave edin. Pürüzsüz ve koyu boza kıvamında bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.20 ve 30'ar santim boyutlarında iki ayrı kek kalıbını yumuşak margarinle yağlayın.
Hazırladığınız hamuru bu iki kalıba paylaştırın. Kekleri 175 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın. Soğumaları için bir kenarda bekletin.



Alıntıdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder