Portakal ve Yoğurtlu Soslu Balık

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 adet balık filetosu
3 büyük portakal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr. (1 çay bardağı) yoğurt
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
İki portakalın suyunu sıkıp bir kasede zeytinyağı ve yoğurtla karıştıralım. Balıkların iki tarafını da tuz ve biberle tatlandırıp fırın tepsisine yerleştirelim. Portakallı yoğurt karışımını balıkların üzerine döküp 1 saat buzdolabında dinlendirelim. 150 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Balıklar pişerken kalan portakalı soyup, zarsız olarak portakal dilimleri çıkartalım. Balık pişince bir servis tabağına aktaralım. Fırını 110 dereceye getirip balığı tabakla birlikte fırına sürelim. Fırın kabındaki sosu bir tavaya alalım. Küçük bir kasede margarin ve unu karıştıralım. Tavayı orta ateşe koyup margarin ve un karışımını yumuşayıncaya kadar karıştıralım. Bir taşım kaynatıp, 3-4 dakika pişirelim. Maydanozu ekleyip tuz ve biberle tatlandıralım. Balıkların üzerine sosu döküp, portakal parçaları ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder