Püreli Yahni

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
3 diş sarımsak
500 gr. arpacık soğan
1 adet domates
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı margarin
Yarım kg. dana kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un, tuz, kırmızı toz biber
7,5 su bardağı sıcak su

Püre için:
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt



HAZIRLANIŞI
Sarımsakları ince ince doğrayalım. Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup yıkayalım. Domatesin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük doğrayalım. Taze soğanları ayıklayıp üçe bölelim. Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı iriliğinde kesilmiş eti ve sarımsakları ilave edelim. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte pişirelim. Arpacık soğanlarını ilave edip arada bir karıştırarak biraz daha çevirelim. Unu yemeğe serperek dökelim. Küçük doğranmış domatesi çok az suda sulandırılmış salçayı, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirelim. Sıcak suyu da koyup kapağı kapalı olarak kaynatıp ağır ateşte pişmeye bırakalım. Etler iyice piştikten sonra taze soğanları ilave edip 2 dakika daha ocakta tutalım. Püre için patatesleri kaynatalım. Kabuklarını soyduktan sonra sıcakken patatesleri rendeleyelim. Bir tencereye aktarıp tereyağı ve sütü ekleyelim. Servis tabağına püreyi koyalım, üzerine etleri yerleştirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder