MALZEMELER
• 6 fırına girebilen kase
• 1 kereviz
• 2 havuç
• 1 bardak haşlanmış bezelye
• 2 tavuk göğüs eti
• 1 kilo mantar
• 12 kare milföy hamuru
• 1 büyük soğan
• Yarım litre krema
• 1 çay kaşığı zencefil tozu
• Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Kereviz ve havucu dilimleyip haşlayın. Geniş bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağ ile soteleyin, içine kare kestiğiniz tavuk etlerini atın. Tavuklar kızarmaya başlayında mantarları ilave edin, harlı ateşte hızlı karıştırarak soteleyin. Sebzeleri süzün, krema ile birlikte tavaya alın, tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Altı fırın kabına paylaştırın üzerine milföyleri döşeyin, yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dk. milföyler iyice kızarana kadar pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder