Fırında Nane Soslu Kuzu

MALZEMELER
• 1 kuzu kol
• 2 havuç
• 10-15 arpacık soğanı
• 2 kereviz sapı
• 2 yumurta sarısı
• 1 su bardağı kadar taze nane
• 100 ml. krema
• 1 kesme şeker
• Yarım limon suyu
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• Yarım su bardağı tavuk suyu
• 1 tatlı kaşığı un
• Yeteri kadar karabiber ve tuz




HAZIRLANIŞI
Tavuk suyunu krema ile birlikte iyice ısıtıp nane yapraklarından içine yarım su bardağı kadar atıp kapağını kapatıp en az 15 dakika dinlendirin.
Yaprakları tavuk suyundan çıkartıp iki yumurta sarısını ve unu iyice çırpıp içine aktarın ve sos tenceresini tekrar ocağa alın. İyice çırparak kıvam almasını sağlayın. Ocaktan alıp ara sıra karıştırmak suretiyle beş on dakika bekletin. Geri kalan naneleri incecik kıyıp sosa ekleyin. Başka bir tarafta kereviz sapını ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğanları sıcak suda bir kaç dakika tutup kabuklarını çıkartın. Havuç, soğan ve kerevizi derin bir kapta sıvıyağ karabiber ve yeteri kadar tuzla harmanlayın. Büyük bir fırın poşetine soğuk suda yıkayıp kağıt havlu ile suyunu aldığınız kuzu budu yerleştirin. Yanına hazırladığınız sebzeleri ekleyip torbanın bir kaç yerinden hava alması için minik delikler açıp ağzını sıkıca kapatın. 180 derecede 1 saat pişirin. Fırının kapağını açıp 10 dakika kadar dinlendirip nane sosuyla birlikte servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder