Lor Kurabiyesi

MALZEMELER
• 100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış olmalı.)
• Türk kahvesi fincanıyla
• 1 fincan sıvıyağ
• 1,5 su bardağı tozşeker
• 2 adet yumurta (Birinin akını ayırın.)
• 250 gr tuzsuz lor peyniri (Yağlı tuzsuz peynir de kullanabilirsiniz.)
• 2 çay kaşığı karbonat
• Aldığı kadar un
• 6 yemek kaşığı tozşeker


YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış yağı, sıvıyağı ve tozşekeri derin bir kaba koyun. Yumurtalardan birinin akını ayırın ve kalanını kaba ilave edin. Karbonatı ve peyniri ekleyin.
Unu azar azar ilave ederken, bir taraftan da yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak ve elinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayıp üzerlerine hafifçe bastırın.
Tozşekeri de bir kaseye koyun. Ayırdığınız yumurta akını başka bir kaseye koyup çatal yardımıyla çırpın. Hazırladığınız kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra şekere batırın ve yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Fırını 5 dakika önceden ısıtıp, 180 dereceye ve altüst konuma getirin. Sıcak fırında kurabiyeleri, kenarları iyice kahverengileşip üzerleri sararıncaya kadar, en az 22-25 dakika pişirip çıkarın. Soğuyunca servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder