MALZEMELER(10 KİŞİLİK)
Keki için: 4 yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
4 adet armut
1 kase vişne
2 çorba kaşığı bal
Peltesi için: 1 su bardağı su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
Süslemek için: 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Kek için yumurtaları toz şekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin. 25 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayıp hamura dökün. Isıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine bal gezdirin. Armutları soyup ikiye böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın. Vişnelerin de çekirdeklerini çıkarın. Armut ve vişneleri kekin üzerine dizip kenara alın. Pelteyi hazırlamak için, bir tencerede su, nişasta ve vişne suyunu pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Ocağa oturtup toz şeker ilave edin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ilınınca meyvelerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletip hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder