Peynirli Enginar Dolması

MALZEMELER(4 porsiyon)
• 4 enginar (dolmalık hazırlanmış)
• 1 limon
• 400 gr. beyaz peynir
• 250 gr. dil peyniri veya mozerella
• Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
• Yarım demet ince kıyılmış nane
• 1 tavuk suyu tablet
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 250 gr. labne peyniri
• 1 yumurta
• 200 ml. krema
• 2 dilim robottan geçirilmiş ekmek içi




HAZIRLANIŞI
Bir kapta zeytinyağını, beyaz peyniri karıştırın. İçine labne peyniri, krema ve yumurtayı ekleyip ince kıyılmış nane ve maydanozu çok az suda eritilmiş tableti ekleyin. 4 adet enginarın içini harçla doldurup, küçük ve derin bir fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip krema ilave edin. Üzerini folyo ile kapatõp, 30 dakika 180 derecede pişirin. Peynir tuzsuz ise, damak zevkinize göre önceden tuz ekleyebilirsiniz. Fırın tepsisinden, kremalı suyu servis tabaklarına paylaştırıp, üzerine enginarları yerleştirerek servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder