MALZEMELER
• 2 büyük bostan patlıcanı
• 2 iri domates
• 250 gram kadar lor peyniri
• 4 diş sarımsak
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Yeteri kadar karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Tuzlu suya atıp 10 dakika kadar suda bekletin Patlıcan dilimlerine zarar vermeden nazikçe sıkıp suyunu çıkartın ve kağıt havlu ile kurulayın. Kızgın yağda alt üst hafifçe kızartıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Domates, sarımsak ve zeytinyağını blendardan geçirip püre haline getirin biraz tuz ekleyip tüp patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerine elinizle ufaladığınız lor peynirini de gelişi güzel ekleyip, kekik serpin, arzu ederseniz biraz karabiber ilave edip fırının ızgara bölümünde 10 dakika kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder