Sakızlı Kebap Tarifi
MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1,5 kg. iri dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 diş sarmısak
3 adet damla sakızı
2 çorba kaşığı gül suyu
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbiber
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kebap deyince aklımıza hemen et geliyor, halbuki eti güzelleştiren yanındaki sebze veya garnitürlerdir. Yalnız et yavan gelir. Düşünün patlıcan, domates, biber ile olunca et birdenbire tat ve şekil olarak değişiyor. Bazen eti yanında püre, beğendi, pilav ile de sunabiliriz. Peki sakızlısını denediniz mi? Hayır diyeceğinizi biliyordum. O halde denemek isterseniz buyurun okuyun ve deneyin. Önce etimizi düdüklü tencerede bir güzel haşlayalım. Margarini tencerede eritelim. Soğanları rendeleyip, haşladığımız kuşbaşı etlerle birlikte yağın içine atalım. Çevirerek kavuralım. Etleri kavurduktan sonra damla sakızını gül suyuyla ezelim. Dövülmüş sarımsak ve unla karıştıralım. Etlere ilave edelim. Baharatları da ekleyip bir taşım kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra patates püresinin ya da pilavın üzerine döküp servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder