Sütlü Balık




MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 kg. levrek
125 gr. margarin
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
150 gr. kaşar peyniri rendesi
Sirke
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Levrekleri karnını yararak temizleyelim. Bol suyla yıkayalım. Derince bir tencerede 25 dakika kadar bir kaşık sirkeli, tuzlu suda haşlayalım. Haşlanmış balıkları kevgire alıp soğumasını bekleyelim. Soğuyunca derisini, kafasını ve kılçıklarını ayıklayıp, etleri küçük parçalara bölelim. Başka bir tencerede margarini hafifçe eritelim. Üç çorba kaşığı unu ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. İki bardak sütü ve yeterince tuzu katıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ilave edip karıştıralım. Sosun üçte birini derince bir borcama boşaltalım. Üzerine ayıklanmış ve parçalanmış balıkları yerleştirip, kalan sosu da üzerine dökelim. Kızgın fırında 30 dakika pişirelim. Çıkarıp kalan peynir rendelerini üzerine serpip, fırında peynirler eriyinceye kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder