MALZEMELER
• 500 gr taze yeşil fasulye
• 50 gr tereyağı (veya 5 yemek kaşığı zeytinyağı)
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarmısak
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
• 4-6 adet yumurta
YAPILIŞI
Yeşil fasulyeleri ayıkladıktan sonra birer santim olacak şekilde dilimleyin. Bol tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün.
Bu arada soğanları incecik yemeklik doğrayın, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin. Geniş bir tavaya yağı koyup orta ısılı ateşte eritin yada kızdırın. Soğanları ve sarmısakları ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
Süzdüğünüz fasulyeleri katıp yine karıştırarak 2-3 dakika daha kavurup tuz ve biberleri katın. Altını kısın ve yemeğin içine kaşıkla 4 ya da 6 boşluk yuva yapın. Bu boşluklara yumurtaları kırın.
Tavanın ağzını bir kapakla kapatın ve 4-5 dakika yumurtaların pişip katılaşmasını bekleyip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder