Çikolatalı ve Tarçınlı Kek Tarifi

MALZEMELER
• 3 su bardağı un
• 2 kare paket bitter çikolata
• 1 su bardağı su
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 su bardağı sıvıyağ
üzeri için
• 1 su bardağı ılık süt
• 2 yemek kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI
Bitter çikolatayı benmari usulü içine 1 su bardağı suyu koyarak eritin. Yumurtayı şeker ile iyice çırpın, yağı ve erimiş çikolatayı ilave edin.
Tarçın, un, kabartma tozunu da ilave edip hafifçe karıştırın. Kalıbına koyup 180 derecede ısınmış fırına verin. Fırının ısısını 160 derecede düşürüp 1 saat pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkartın, kakao ve sütü iyece çırpıp sıcak kekin üzerine yavaş yavaş dikkatlice her tarafına düzenli bir şekilde yedirerek dökün. Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder