• Tart kalıplarının büyüklüğüne göre 8-10 porsiyon
MALZEMELER
Hamuru için
• 1 su bardağı un
• 80 gr. tereyağı
(oda sıcaklığında)
• 1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım kahve fincanı su
Dolgu için
• Yarım su bardağı kaşar rendesi
• 1 kutu labne peyniri
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı un
• 100 ml. krema
• 8-10 kiraz domates
HAZIRLANIŞI
Tart kalıplarını yağlayın. Domatesi yıkayıp her birini dörde bölün. Tüm hamur malzemesini iyice yoğurun.
Üzerini örtüp buzdolabında 20 dk. soğutun. Tekrar mutfak tezgahına alıp biraz yoğurun ve çok ince olmayacak şekilde açın. Tart kalıplarınızdan biraz daha büyük bir bardak ile yuvarlak hamurlar çıkartın. Tart kalıplarınızın içine hamurları yerleştirin. Kenarlarını iyice bastırarak sabitlemeye çalışın ve üzerinden merdane ile geçerek tartın kenarlarının düzgünce kesilmesini sağlayın. Ortasını parmaklarınızla bastırarak mümkün olduğunca düzeltin. Bir kaç çatal darbesiyle hamurun pişerken kabarmaması için delikler açın. Üzerlerine bir folyo kağıdı serip bir kaç nohut veya fasulye tanesi atın. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp
5 dk. daha pişirin. Ilınmasını bekleyin. İç malzemesini domates hariç birbirleriyle karıştırıp tart kalıplarının içine bir tatlı kaşığı kadar paylaştırın. Domates dilimlerini de ekleyip, sıcak fırına verin. 20 dk. 180 derecede pişirip soğuması için bekletin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder