Karidesli Fettuccine Tarifleri

MALZEMELER
1 paket Fettuccine makarna
250 gram karides
1 yemek kaşığı kapari
2 büyük domates
yarım kadeh beyaz şarap
taze çekilmiş karabiber zeytinyağı
3-4 diş sarımsak yarım demek maydanoz



HAZIRLANIŞI
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Makarna için derin bir tencerede su kaynatın, tuzu atıp makarnaları ekleyin. Bu arada derin başka bir tencerede zeytinyağını ve ince kesilmiş sarımsakları ocağa alın. Kapariyi ekleyin cızırdamaya başlayınca domatesi ekleyin iyice kaynayınca, şarabı ekleyin. Şarabın kaynayıp alkolünün buharlaşmasını bekleyin ve karidesleri ekleyin. Karabiber serpip ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Diğer tencerede 8 dakika içinde haşlanmış olan makarnaları suyunu dikkatlice süzerek sosun içine atın, 5 dakika kadar birlikte pişirmeye devam edin, sıcak olarak arzu ederseniz peynir rendesi serperek servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder