Susamlı Halka Tarifleri

MALZEMELER
• 1-1,5 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı kadar margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri için
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı susam



HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemesini yoğurun, kurabiye kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru İkiye bölüp her birini tezgahta yuvarlayarak ince uzun silindir elde edin. Yaklaşık 10 cm’lik uzun parçalar kesin ve her birini diğer ucundan birleştirerek halkaları hazırlayın. Sütü bir kaba alıp halkaları içine batırın. Daha sonra her tarafını eşit miktarda susama bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derecede 30 dk. pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder