MALZEMELER
* 1 kg mısır unu
* 250 gr iç yağı (Taze kaymak da kullanabilirsiniz.)
* 1 yemek kaşığı tuz
* Aldığı kadar kaynar su
YAPILIŞI
Mısır ununu derin bir kaba koyun. İç yağı çok küçük parçalar halinde parçalayarak mısır ununun üzerine ilave edin. Tuzu serpiştirip karıştırın.
Bir taraftan kaynar suyu yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan da kaşıkla karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar su ekleyip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız karışım elinize hafifçe yapışabilir, önemli değil.
Diğer taraftan, yanmaz ve yapışmaz bir tavayı ya da sacı ateşin üzerine oturtun. Elinizi suyla ya da sıvıyağla ıslatarak hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yassı hale getirin.
Hazırladığınız ekmekleri tavada ya da sac üzerinde önlü arkalı pişirin. Hamuru bir tepsiye yayıp fırında da pişirebilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder