Taze Kekikli Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

MALZEMELER
• 4 patlıcan
• 3 domates
• 6 diş sarımsak
• 1 kırmızı biber (arzu ederseniz)
• 4-5 dal taze zahter (yabani kekik)
• Yeteri kadar zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı duru su


HAZIRLANIŞI
Zahteri yıkayıp kurulayın ve dallarından yaprakları sıyırıp temiz bir kaseye koyun. Üzerine bir iki yemek kaşığı kadar saf zeytinyağı koyup karıştırın ve bir kenarda bekletin. Patlıcanları alaca soyup dilimleyin ve tuzlu suya atın. Patlıcanlarınız büyükse her bir dilimi ikiye veya dörde bölebilirsiniz. 10-15 dakika sonra kağıt havluya çıkartıp kurulayın. Bu arada domatesleri yemeklik doğrayıp biberin tohumlarını çıkartıp dilimleyin. Yine yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında az soteleyin ve üzerine biber, patlıcan ve domatesleri sırasıyla koyun. Toz şeker, tuzu serpip suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte kırk dakika pişirin. Biraz ılınınca zeytinyağındaki zahteri yemekle katıp dikkatlice karıştırın ve servis tabağına alın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder