Turşu Kavurması
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 10 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 10 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1/2 kg fasulye turşusu
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1-2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Fasulye turşusu, enine 1 santim genişliğinde doğranıp (doğranmadan da kullanılabilir) avuçlar arasında hafifçe sıkılır. Soğanlar incecik yemeklik doğranır.
Yağ geniş ve yayvan bir tavaya koyulup üzerine soğan eklenir ve karıştırılarak sararıncaya kadar 4-5 dakika kavrulur.
Fasulye ilave edilip arada sırada karıştırılarak 5-6 dakika iyice ısınıncaya dek kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve ılık olarak servise sunulur.
NOT: İstenirse bu kavurmaya 1 yemek kaşığı salça katabilirsiniz.
Yemekçinin notu: Fasulye turşusu kavurmasını mısır ekmeğiyle servis yapmak yakışır! Arzu ederseniz yemeği yaptıktan sonra üzerine kırmızı arnavutbiberi turşusunu da dilimleyerek yerleştirip, yemeğinizi süsleyebilirsiniz. Turşu malzemesi tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymadık. Ama bir tutam karabiber serpiştirirseniz kavurmanın lezzeti artar.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder