MALZEMELER
• 1 su bardağı haşlanmış banbunya fasulyesi
• kemikli dana veya kuzu eti (haşlamalık)
• yarım su bardağı erişte
• yarım limon suhu
• 2 yemek kaşığı un
• 1 büyük soğan
• 100 gr tereyağı
• Tuz
• Arzu ederseniz üzerine kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp az sıvıyağda pembeleştirip kemikli etleri ilave edin. 6 su bardağı su ve tuzunu ilave edip suyu kaynayınca altını kısın ve etler iyice eriyene kadar çok kısık ateşte pişirin. Yaklaşık olarak kuzu etiyse 1 saat, dana etiyse 1,5 saat. Düdüklü tencerede ise kaynadıktan sonra 15 dakika yeterlidir. Etleri dikkatlice kemiklerinden ayırıp suyunu tülbentten süzerek (köpüğü ve kemik parçalarını ayırmak için) ayırın. Başka bir tencereye tereyağını koyun, yağ eriyince barbunya ve maydanozu ekleyin biraz çevirip et suyu ve ince ince parçalara ayırdığınız eti ilave edin. Kısa bir süre kaynatıp, limon suyu ve unu çırparak çorbaya yedirin. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirip kaselere alın arzu ederseniz karabiber veya kırmızı biber serpin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder