Kayısılı Crumble

MALZEMELER
• Yarım kilo olgun kayısı
• 200 gr. Un
• 100 gr. Tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 küçük çay bardağı Pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• Arzu ederseniz bir çimdik zencefil tozu
• 4 olgun şeftali
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı bal
• 1 yeşil limon kabuğu
• 1-2 karanfilı


HAZIRLANIŞI
Un, tereyağı, vanilya, zencefil tozu, 2 yemek kaşığı soğuk su ve pudra şekerini birbirine karıştırıp hamur oluşturun. Parçalar kendiliğinden ufalanarak kopmalı. Kırıntı şeklindeki hamur parçacıklarını bekletip, çekirdekleri çıkartılmış kayısıları dilimleyin, karanfilleri ekleyip, üzerine şekerini ilave edin ve orta ateşte kaynatın kaynağınca balı ve limon kabuğunu ilave edin. Fırın kaselerine kayısıyı paylaştırıp, üzerini örtecek kadar hamur ekleyin 180 derecede, 15 dakika pişirip, fırını 250 dereceye getirin ve ızgaraya alın. Beş dakika daha üzeri kızarana kadar pişirip soğuyunca buzdolabında en az 5 saat dinlenmeye bırakın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder