Kırmızı Sorbet

MALZEMELER
• 2.5 su bardağı çilek
• Yarım su bardağı dondurulmuş vişne
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 kahve fincanı şeker
• 2 fincan su



HAZIRLANIŞI
İşte size çilek bitmeden yapabileceğiniz harika bir tarif... Şeker ve suyu bir tencereye alıp ısıtın şeker ereyince suyu soğutun.
Çilek ve vişneyi blenderda püre haline getirin. Meyve püresi, şekerli su ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştırın ve çelik bir kapta derin dondurucuya alın. 20 dakika aralıklarla 3-4 kez karıştırın. Derin kaselere veya küçük bardaklara yeteri kadar doldurup üzerine arzu ederseniz taze meyveler ve taze nane yapraklarıyla servis yapın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder